SAM Del 2

Här kan du ladda ner pdf-filen och skriva ut själv:

Lite om Nordic Wool 🙂 Garnet är spunnet i 4 trådar och tillverkat i Finland. Hållbar teknik för att ullen ska vara tvättbar.
Det vill säga att man inte har använt superwash behandling med kemikalier på ullfibern. Vi kommer skriva mer om den tekniken senare i bloggen.
Novitas egna ord om hur man jobbar med koldioxid utsläppen:
“NOVITA BLIR KOLDIOXIDNEUTRALT ÅR 2020!
Novita är en klimatföregångare inom textilbranschen i Finland. – Vi tar vårt ansvar som företag och vill ligga i täten i klimatfrågor, säger Novitas VD Daniela Yrjö-Koskinen. Novita har satt som mål att uppnå koldioxidneutralitet under år 2020.”

Hoppas det har gått bra för er med början på SAM. Skulle vara kul om ni visar era bilder på sociala medier med #samkal . Här ovanför hittar ni hela pdf:en med mönstret så ni kan printa ut det hemma.

Om du känner att du vill göra tröjan lite längre , eller kortare så är det lämpligt att göra förändringen på enfärgade stycket innan diagrammet, likadant om du vill korta eller förlänga ärmarna.

Förra gången stickade vi bålen, nu är det “bara” resten kvar. 🙂 Ärmarna stickas med sista maskan på varje varv avig. Det är för att få en “fusksöm” mitt under ärmen, en fin detalj tycker jag. Ärmarna stickas även de runt. Du väljer själv om du vill göra båda på en gång med magic loop, eller en åt gången. Det gör man ju som man trivs bäst med.

Ärm med markör

När ärmarna är gjorda ska bålen och ärmarna sammanfogas till ett. Själv tycker jag det är lite pilligt de första varven, men det är bara precis de allra första, sedan flyter arbetet på smidigt igen. Följ bara instruktionerna i mönstret. Glöm inte att sätta markörerna på sina platser, så går raglanen enkelt sedan.

Bål och ärmar är nu sammanfogade

Hoppas stickningen går bra för er. Visa bilder i sociala medier med #samkal, och kör du fast, dra dig inte för att fråga med en kommentar här. Happy knitting!/ Susanne och Ann-Louise