SAM vår tröjKAL

Nordic Wool #samkal

Nu drar vi igång den första delen.

Här är vår story om uppkomsten av “SAM”
Vi ville skapa en tidlös tröja för alla. Den skulle vara lite 50 tals inspirerad. Inspirationskäller har bl.a. varit fin keramik från 50 talet. SAM blev arbetsnamnet som sedan höll måttet den ska passa alla han eller hon. SAM har haft sin egen talan och bestämt själv vissa bitar av mönstret. Tex ville vi vi ha en sjalkrage men det ville inte SAM så det blev en variant 🙂 Tröjan skulle vara lång och ha lite snygga detaljer.

Vi har skapat den i XS, S, M, L, XL och XXL.

Garnåtgång:
XS: Bf1 150g, Bf2, 150 g, Mf 250g
S: Bf1 150g, Bf2 150 g Mf 250g
M: Bf1 200g, Bf2 150g, Mf 300g
L: Bf1 200g, Bf2 150g, Mf 350g
XL: Bf1 250g, Bf2 200g, Mf 350g
XXL: Bf1 300g, Bf2 250g, Mf 400g
Tänk på att garnåtgången kan skilja lite om du väljer att göra någon förändring, men även beroende på stickfasthet.

När du stickar den ska du själv bestämma hur lång du vill ha den och vi kommer vara tydliga under vägens gång var du kan minska eller öka för att SAM ska passa den som ska bära den.
Till hjälp med första utkastet har vi haft designer Sara Olsson.
Ett utkast kunde se ut så här

Vi har stickat i Novitas fina Nordic Wool som är ett 100% ullgarn övervägande delen nordisk ullgarn och sammansatt av flera trådar.
Nordic Wool är behandlat med hållbarhet och modern teknik för att vara tvättbart i 40 grader inte superwash.
Garnet finns i 12 färger hos återförsäljare runt om i landet.
Nordic Wool har en grovlek DK liknande 2 trådig ull eller annat garn som motsvarar 23 m = 10 cm på st 3.5 mm. Alternativa garner från Novita kan vara Cotton Soft och Muminhuset.

SAM stickas runt med Bål, Ärmar och sedan alla delar tillsammans.
Vi har arbetat med 3 färger, 2 bottenfärger och en mönster färg som oket stickas med. Mönsterfärgen ska antingen vara ljusare eller mörkare än övriga färger så att den kontrasterar bottenfärgerna. Vi har valt ljusare färger till oket och mönster. Det här är en rolig process när man startar upp att tänka på färg och form till sin tröja.

Här är några färgförslag till din SAM 🙂


Vi som har haft lyckan att jobbat med det här mönstret, även om vi ibland har gett upp 🙂 är Susanne Liljelid och Ann-Louise Sörman